کشورهای شورای همکاری خلیج فارس منابع تسلیحاتی خود را توسعه می‌دهند

عمومی

 

یک موسسه آمریکایی در گزارشی تاکید کرد، به نظر می‌رسد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که مدت‌هاست در راستای تقویت امنیت و حفظ حاکمیت خود برای توسعه منابع واردات سلاح تلاش می‌کنند، به تازگی منابع خود را توسعه داده‌اند و روسیه و چین را به منابع تامین کننده تسلیحاتی خود افزوده‌اند

به نقل از سایت ارم نیوز، موسسه سیاست‌های خلیج فارس در واشنگتن با انتشار گزارشی تاکید کرد، خریداران سلاح از میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از ده‌ها سال قبل با کشورهای غربی توافقی ضمنی درباره نفت مقابل امنیت دارند و این توافق دستاوردهایی برای هر دو طرف داشته است.

در این گزارش آمده است، این توافق به ویژه با افزودن جنگنده‌های پیشرفته به اسکادران هوایی کشورهای خریدار، امنیت را برای کشورهای حوزه خلیج فارس تامین و همزمان به شکل گسترده‌ای از صنایع نظامی کشورهای غربی حمایت کرده است.

در ادامه گزارش یاد شده مطرح شده است، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از ابتدا در جهت تقویت امنیت و حفاظت از حاکمیت، توسعه منابع تسلیحاتی و عدم اعتماد به یک منبع را اولویت خود قرار داده‌اند، در واقع کشورهای یاد شده با این سیاست بلندمدت و عدم اتکای صرف به یک شریک امکان استقلال یافته‌اند.

در گزارش این موسسه آمریکایی اشاره شده است، این کشورها در عبور از این مشکل موفق بوده‌اند به ویژه که به تازگی تصمیم گرفتند منابع تسلیحاتی خود را توسعه دهند اما درباره تاثیر توسعه منابع تسلیحاتی بر عملکرد نیروهای مسلح کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به دلیل عدم هماهنگی میان سلاح‌های مورد استفاده که از منابع مختلفی تامین می‌شوند، اختلاف‌نظر دارند.

همچنین در گزارش یاد شده آمده است، با وجود مشکلات فنی که در هماهنگ‌سازی‌ میان سلاح‌های مختلف وارداتی این کشورها وجود دارند، به نظر می‌رسد این مشکل تاثیری بر تصمیم این کشورها نداشته است و آنها نه فقط به ادامه این سیاست بلکه به توسعه آن به شکلی که شامل کشورهای دیگر نظیر روسیه و چین شود، ادامه می‌دهند.

در این گزارش تاکید شده است، سیاست توسعه منابع واردات اسلحه به واسطه توافق‌های ضمنی عدم تجاوز و برخورداری از حمایت سیاسی تعداد بیشتری از کشورها، امکان برقراری امنیت و ثبات را به شکل گسترده‌ای برای این کشورها فراهم کرده است.

در پایان این گزارش مطرح شده است، به تازگی برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با هدف تقویت امنیت و رسیدن به نوعی خودکفایی در حوزه تسلیحات، با ایجاد پایگاه‌های نظامی مشترک با شرکت‌های خارجی همانند آنچه در عربستان و امارات دایر است، شروع به توسعه زیرساخت‌های صنایع نظامی کرده‌اند.

همچنین این موسسه آمریکایی در گزارش خود آورد، با وجود طرح‌هایی که کشورهای شورا برای رسیدن به خودکفایی در پیش گرفته‌اند، انتظار نمی‌رود این طرح‌ها به کاهش چشمگیر مشتریان قدیمی تسلیحات نظامی به ویژه جنگنده‌ها و سلاح‌های سنگین منجر شوند.