پنجصد هزار تن در جنگ‌های آمریکا کشته شده‌اند

عمومی

 

آمریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر بیش از ۵.۹ تریلیون دلار برای جنگ‌های خارجی هزینه کرده که به کشته شدن حدود ۵۰۰ هزار تن انجامیده است

موسسه امور عمومی و بین‌الملل واتسون در گزارشی با عنوان “هزینه‌های جنگ” عنوان کرده است که آمریکا از زمان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، برای جنگ‌های خارجی ۵.۹ تریلیون دلار هزینه کرده که کشته شدن حدود ۵۰۰ هزار نفر را نیز به دنبال داشته است.

این گزارش که ماه جاری میلادی منتشر شده، حاکی از آن است که حدود ۳۷۰ هزار نفر به طور مستقیم در خشونت‌های مرتبط با جنگ‌های آمریکا کشته شده‌اند، در حالی که افراد بیشتری در اثر سوءتغذیه و زیرساخت‌های ویران شده جان خود را از دست داده‌اند. تخمین زده می‌شود که در جنگ‌هایی به رهبری آمریکا، ۲۵۰ هزار غیرنظامی کشته و بیش از ۱۰.۱ میلیون تن آواره شده باشند.

علاوه بر آن، شش هزار و ۹۰۰ تن از نیروهای نظامی، هفت هزار و ۸۰۰ مقاطعه‌کار و بیش از ۱۱۰ هزار مبارز ارتشی از زمان حملات ۱۱ سپتامبر در جنگ‌هایی به سرپرستی آمریکا کشته شده‌اند.

این آمارها مرگ بیش از نیم‌ میلیون نفری را که پس از تلاش آمریکا و قدرت‌های دیگر برای سرنگونی بشار اسد، رییس جمهور سوریه در سال ۲۰۱۱ کشته شدند، شامل نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ائتلاف تحت رهبری آمریکا که بیش از ۷۰ کشور در آن حضور داشتند، از سپتامبر سال ۲۰۱۴ عملیاتی را علیه تروریست‌های داعش در سوریه و عراق صورت داده است. اقدامات مرگبار ائتلاف آمریکا در سوریه با مجوز دولت سوریه یا شورای امنیت سازمان ملل صورت نگرفته است.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که بهای جنگ‌هایی که در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه به سرپرستی آمریکا صورت گرفته، برای این کشور حدود ۵.۹ تریلیون دلار هزینه داشته است.

بر اساس این گزارش، این آمار با هزینه‌ای که پنتاگون برای این جنگ‌هاتخمین می‌زند، تفاوت قبل توجهی دارد زیرا “این مبلغ نه تنها بودجه‌های تخصیصی که از سوی وزارت دفاع تعیین شده را در نظر دارد، بلکه هزینه‌های دولت فدرال برای پیامدهای جنگ را نیز شامل می‌شود.”

طبق ارزیابی این گزارش، هزینه جنگ‌های فعلی که پس از ۱۱ سپتامبر آغاز شده‌اند،  تقریبا منحصرا از طریق قرض پرداخت می‌شود که هم بدهی‌های ملی آمریکا و هم کسری بودجه این کشور را افزایش داده است.

این گزارش هشدار می‌دهد: اگر آمریکا فورا قرض‌های خود را پرداخت نکند، باید سود این بدهی‌ها را نیز بپردازد. ما تخمین می‌زنیم که سود این بدهی‌ها تا سال ۲۰۵۳ می‌تواند به بیش از ۷.۹ تریلیون دلار برسد.

نتا کرافورد، استاد علوم سیاسی در این گزارش نوشته است: هیچ استراتژی‌ای برای پایان جنگ وجود ندارد.

او می‌افزاید: این واقعیت که آمریکا هزینه‌های هنگفتی را برای جنگ‌هایی می‌پردازد که دست‌کم در افغانستان به بن‌بست خورده و در عراق و سوریه به راه حلی دست پیدا نکرده است و این یک مشکل مالی طولانی مدت است که بر نسل‌های آینده تاثیرگذار خواهد بود

قدرت نظامی آمریکا رو به فرسایش است

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» روز چهارشنبه نوشت : مطالعات کنگره آمریکا نشان می دهد که قدرت نظامی آمریکا رو به افول و فرسایش است.

واشنگتن پست نوشت که تیغ تیز نظامی آمریکا فرسوده شده و به ‘درجه خطرناک’ رسیده است و اگر احیانا جنگی با چین و یا روسیه رخ بدهد؛ آمریکا بازنده آن خواهد بود. این گزارش نتیجه تحقیقات یک کمیسیون کنگره است که آن را برای ارزیابی استراتژی نظامی دولت ‘ ترامپ’ دایر کرده است. این کمیسیون در گزارش خود، در عین حال هشدار می دهد که واشنگتن در عملی ساختن اهداف و دیدگاههای راهبردی اش ؛ نه شتاب کافی به خرج داده است و نه به اندازه کافی سرمایه گذاری کرده است. با این حساب، این خطر وجود دارد که هژمونی و استیلای نظامی آمریکا رو به فرسایش بگذارد. موضوع به حدی حائز اهمیت است که امکان دارد به یک ضرورت امنیت ملی تبدیل شود. واشنگتن پست نوشت : کمیسیون مزبور ضمنا در گزارش خود اشاره می کند؛ چین و روسیه در پی استیلا بر منطقه شان هستند و مشغول طراحی پروژه قدرت اند تا به یک قدرت نظامی جهانی بدل شوند. این دو کشور درصدد افزایش ظرفیت های دفاعی خود هستند تا بتوانند در نبرد نظامی ؛ رو در روی آمریکا ایستادگی کنند. این کمیسیون در گزارش خود همچنین به چشم انداز امنیت ملی آمریکا در آینده اشاره کرده و آن را ‘ غم انگیز ‘ خوانده و تصریح کرده است : در این چشم انداز ترسیم شده، آمریکا توان نظامی و قدرت نوآوری نظامی اش را از کف داده است و رهبران این کشور ناگزیرند در یک نبرد نظامی به یادگار مانده از دوران جنگ سرد؛ با چین و روسیه درگیر شوند و این دو را از میدان به در کنند . براساس گزارش کمیسیون یادشده؛ کفه تعادل نظامی در اروپا؛ آسیا و خاورمیانه، برخلاف وزنه آمریکا تغییر وزن داده است. این باعث می شود که متحدان آمریکا از او سلب اطمینان کنند ضمن آنکه خطر یک برخورد نظامی هم بالا می رود . کمیسیون مزبور پس از مرور اسناد محرمانه ؛ گزارش ها و توجیهات وزارت دفاع ‘ پنتاگون’ و همچنین مصاحبه با مقامات دفاعی به این نتیجه گیری ها رسیده است. این کمیسیون همچنین 32 توصیه را برای بهبود شرایط موجود قوای مسلح آمریکا پیشنهاد می دهد. در یک مورد از این توصیه ها؛ کمیسیون از پنتاگون می خواهد که طرح و برنامه هایش را برای شکست دادن رقبای اصلی آمریکا در رقابتها و جنگ ها را با شفافیت بیشتری تشریح نماید. کمیسیون مطرح می کند که بودجه دفاعی آمریکا امسال 716 میلیارد دلار بوده است که چهار برابر بزرگتر از بودجه مشابه چین و بیش از 10 برابر بزرگتر از بودجه مشابه روسیه است. اما موضوع این است که منابع کافی برای شکل دهی مجدد دستگاه دفاعی آمریکا برای مقابله با تهدیدهای جاری وجود ندارد. کمیسیون پیشنهاد می دهد که بودجه دفاعی آمریکا برای دو سال آینده بیشتر شود. این بودجه در گذشته کم شده بود و به همین علت هم ظرفیت نظامی آمریکا برای درازمدت لنگ شد. کمیسیون ضمنا پیشنهاد می دهد که زرادخانه هسته ای آمریکا مدرن سازی شود و نیز یک مقام عالیرتبه از پنتاگون به این سمت منصوب شود که وظیفه اش توسعه دفاع بیشتر هوایی و موشکی آمریکا باشد.