چین خواستار برچیده شدن کامل سامانه موشکی تاد آمریکا شد

عمومی

چین در واکنش به استقرار رادارهای سامانه پیشرفته ضد موشکی «تاد» آمریکا در کره جنوبی، خواستار توقف اجرای این طرح و برچیده شدن کامل این سامانه شد

به گزارش ایرنا، این درخواست در حالی مطرح می شود که کره جنوبی و آمریکا از اوایل صبح امروز و در اوج تنش ها در شبه جزیره با انتقال بخش دوم قطعات سامانه موشکی «تاد» آمریکا به منطقه «سئونگجو» در 300 کیلومتری شهر سئول، آرایش آن را آغاز کرده اند.

«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در نشست خبری روزانه خود با خبرنگاران با اعلام اینکه آرایش سامانه تاد آمریکا در خاک کره جنوبی باعث تشدید تنش ها می شود، بر توقف اجرای این طرح تاکید کرد.

او گفت که دولت پکن می خواهد دو کشور از اجرای این برنامه صرف نظر کرده و همه تجهیزات مربوطه را از منطقه خارج کنند چرا که شبه جزیره کره هنوز در وضعیت بحرانی بسر می برد و تنش ها در این منطقه فروکش نکرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین تصریح کرد که پکن قاطعانه با استقرار سامانه تاد آمریکا در کره جنوبی مخالف است و همچنین فکر نمی‌کند این اقدام به حل و فصل مساله هسته‌ای و حفظ صلح و ثبات شبه جزیره کره کمک کند.

آمریکا و کره جنوبی که تابستان سال گذشته برای اجرای این طرح به توافق رسیده اند، می گویند اجرای آن علیه هیچ کشور ثالثی نیست اما پکن معتقد است برد این سامانه فراتر از حد انتظار بوده و به نوعی تنظیم شده است که رادارهای آن می تواند اطلاعاتی را از موشک های چین و روسیه جمع آوری کند و حتی به سامانه دفاعی آمریکا در ژاپن مرتبط شود.

سخنگوی دولت پکن همچنین یادآور شد که اقدام مشترک کره جنوبی و آمریکا به منافع امنیتی و راهبردی کشورهای منطقه از جمله چین آسیب جدی می‎رساند و تداوم راهبردی منطقه‌ای را تخریب خواهد کرد.

او گفت که کشورش بارها اعتراض خود را به اجرای این برنامه اعلام کرده اما کره جنوبی و آمریکا به این خواسته بی توجهی کرده اند.

«گنگ شوانگ» همچنین یادآور شد که چین ضمن محفوظ دانستن دفاع و حراست از حق خود در منطقه، هر اقدام عملی را که لازم باشد در این زمینه انجام می دهد و قول داد که کشورش در این رابطه ساکت نخواهد نشست.

علاوه بر چین؛ روسیه نیز از مخالفان سرسخت اجرای این طرح محسوب می شود و دو کشور چندی پیش و در جریان ششمین نشست رایزنی های امنیتی مشترک در باره آسیای شمال شرقی، با صدور بیانیه ای تاکید کردند که دو کشور از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود و ثبات و توازن منطقه حراست خواهند کرد و در مقابل تاد، تدابیر بازدارنده در نظر می گیرند.

«تاد» سامانه موشکی ضد بالستیک است که توسط شرکت تسلیحاتی آمریکا «لاکهید مارتین» ساخته شده و برد رادار آن هزار کیلومتر، برد عملیاتی موشک 200 کیلومتر و سرعت آن 10 هزار و 80 کیلومتر بر ساعت می باشد.

درگیری مردم و پلیس کره جنوبی بر سر استقرار سامانه موشکی تاد آمریکا

 

مردم منطقه «سئونگجو» کره جنوبی با اعلام خبر شروع آرایش سامانه ضد موشکی «تاد» آمریکا، ضمن برپایی تجمعات اعتراض آمیز با پلیس درگیر شدند.

به گزارش ایرنا، خبر آرایش سامانه موشکی آمریکا در خاک کره جنوبی که اوایل صبح امروز رسانه ای شد، برای مردم منطقه «سئونگجو» که قرار است این سامانه در آنجا مستقر شود، بسیار غیرمنتظره و غیر قابل باور بود.

گزارش ها حاکیست، به رغم تجمعات مردمی در این محله روستایی در 300 کیلومتری جنوب شرق سئول پایتخت کره جنوبی، نیروهای نظامی آمریکا و کره جنوبی مشغول استقرار این سامانه هستند.

آرایش این سامانه به بهانه مقابله با تهدیدهای موشکی کره شمالی، تابستان گذشته میان دو کشور نهایی و اسفند ماه سال گذشته، اولین محموله از آن وارد خاک کره جنوبی شد.

در شرایطی که گزارش های خبری منطقه از ورود شش تریلی حامل تجهیزات «تاد» به محل و کار نصب و استقرار آن حکایت دارد، هنوز فرماندهی آمریکا در کره جنوبی حاضر به اعلام و تایید این موضوع نشده است.

از سوی دیگر خبرگزاری یونهاپ روز چهارشنبه اعلام کرد که وزارت دفاع این کشور شروع آرایش کامل و همه جانبه تاد را تایید کرده است.

یونهاپ می افزاید: صدها نفر از مردم در منطقه به رغم آنکه کار نصب سامانه از نیمه شب آغاز شده، راهی محل شده و در اعتراضاتی گسترده با پلیس و نیروهای امنیتی درگیر شده اند.

گزارش خاطر نشان می کند که زد و خوردهایی میان ساکنان محلی و پلیس رخ داده و از سوی دیگر مردم شعار می دادند که «ما نه تاد را و نه جنگ را می خواهیم و اگر آمریکا دوست ما است نباید زمین های ما را برای استقرار تاد اشغال کند».

در شرایطی که فرماندهی آمریکا در کره جنوبی سکوت کرده اما پنتاگون استقرار تاد را به طور تلویحی تایید کرده و افزوده است برای حراست از آمریکا، کره جنوبی و ژاپن آرایش این سامانه در برابر موشک های کره شمالی کاملا ضروری است.

گزارش ها حاکی است که اقدام به استقرار تاد بسیار فوری صورت گرفته و حتی هماهنگی های زیست محیطی با ارگان های ذی ربط در کره جنوبی در این باره هنوز انجام نشده است.

به نظر می رسد که آمریکا نمی خواهد موضوع استقرار تاد در کره جنوبی به دولت بعدی واگذار شود، زیرا انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در این کشور قرار است نهم ماه می (19 اردیبهشت ماه جاری) برگزار شود و احتمال می رود گروه های مخالف با این برنامه قدرت را در کره جنوبی بدست بگیرند.همشهری